Posted on 3rd martie 2010No Responses
Primarul de la Troianul, repus in functie prin hotarire judecatoreasca

Articol publicat in: Mass-media


Prin Ordinul Prefectului Nr 6 din 8 ianuarie 2010, s-a incetat mandatul de primar al comunei Troianul, Marian Tudorica, ordinul fiind motivat de incompatibilitate ,situatie prevazuta de articolul 87 alineatul 1 din Legea 161 pe 2003, acesta avind si calitatea de presedinte onorific la Societatea Agricola Troianul.
Prefectul nu a tinut cont ca functia de presedinte al acestei societati nu a fost remunerata si, de asemenea, societatea agricola nu este societate comerciala , motiv sa cada sub incidenta articolului mai sus mentionat.

Pentru acest considerent, Marian Tudorica a contestat ordinul prefectului la Tribunalul Teleorman, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, facind obiectul dosarului 138 /2010.
Instanta a hotarit, prin sentinta civila nr 394 din 23 februarie 2010 , nelegalitatea si netemeinicia Ordinului Nr 6 din 8 ianuarie 2010 al prefectului judetului si, in consecinta, il anuleaza, dispunind reintegrarea lui Marian Tudorica in functia de primar al comunei Troianul si obliga prefectul judetului Teleorman sa plateasca reclamantului drepturile salariale pentru perioada de incetare a mandatului de primar.
In finalul sentintei se spune insa ca aceasta poate fi atacata cu recurs, cu toate ca in Legea 215 /2001 privind administratia publica locala , la articolul 68, alineatul 5, stipuleaza clar:,, Instanta de contencios administrativ este obligata sa se pronunte in termen de 30 de zile. In acest caz, procedura prealabila nu se mai efectueaza , iar hotarirea primei instante este definitiva si irevocabila.”
sursa:www.ziarulteleormanul.ro

Comments
Flash MP3 Player JW

    Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X